De open sollicitatiebrief: voorbeelden van openings- en slotzinnen

Openingszinnen die je kunt gebruiken:
Door de informatie die ik heb gelezen over (naam bedrijf) is mijn interesse gewekt en besloot ik u een open sollicitatiebrief te sturen. Wellicht verwacht u binnenkort een vacature die aansluit bij mijn kennis, ervaring en kwaliteiten.
Aangezien (naam bedrijf) bekend staat als (kenmerken bedrijf) besloot ik u een open sollicitatiebrief te schrijven. Een werkomgeving zoals deze spreekt mij namelijk bijzonder aan. Ik ben op zoek naar een baan als (functie).
Via deze open sollicitatiebrief wil ik informeren naar mogelijke vacatures binnen uw bedrijf.
Uit krantenberichten maak ik op dat (naam bedrijf) gaat uitbreiden. Wellicht betekent dit dat u vacatures krijgt voor de functie van (functie).
Graag wil ik informeren naar de mogelijkheid om als (functie) bij (naam bedrijf) aan de slag te gaan.
Op deze manier wil ik informeren naar een vacature voor (functie) binnen uw Organisatie.
Van een medewerker van uw bedrijf hoorde ik dat er in de nabije toekomst wellicht vacatures zijn voor (functie). Aangestoken door zijn enthousiasme besloot ik u een open sollicitatiebrief te sturen.
Aangezien ik graag bij een (soort bedrijf) wil werken en geïnteresseerd ben in een functie als (functie). benader ik u met deze open sollicitatiebrief.
Met deze brief wil ik mijn interesse overbrengen voor een vacature voor (functie) bij (naam bedrijf).
Momenteel oriënteer ik me op de arbeidsmarkt. Uit de informatie die ik verzamelde over uw bedrijf spraken (kenmerken) mij bijzonder aan. Met deze brief wil ik kenbaar maken geïnteresseerd te zijn in een vacature voor (functie) bij (naam bedrijf).
Aangezien mijn huidige functie door sluiting binnenkort vervalt, ben ik op zoek naar een nieuwe baan. Met deze brief wil ik aangeven belangstelling te hebben voor een mogelijke vacature voor (functie).
Met aandacht heb ik uw website doorgenomen en groeide de belangstelling voor uw organisatie. Aangezien ik werk maak van een nieuwe baan wil ik hierbij informeren naar een mogelijke vacature voor (functie).

Slotzinnen die je kunt gebruiken:

Volgende week zal ik telefonisch contact met u opnemen om uw reactie te vernemen.
Graag zou ik in een gesprek met u mijn sollicitatie willen toelichten. Volgende week neem ik contact met u op om uw reactie te vernemen.
Graag zou ik in een kennismakingsgesprek met u eventuele mogelijkheden bij (naam bedrijf) bespreken. Volgende week zal ik u hierover bellen.

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
PRINTEN