Wat is een sollicitatiegesprek?

Een sollicitatiegesprek is een gesprek in het kader van een sollicitatie, tussen een sollicitant en een of meer vertegenwoordigers van het bedrijf dat een vacature heeft.

Het sollicitatiegesprek
Kennelijk ben je een geschikte kandidaat en word je voor een eerste gesprek uitgenodigd. Een eerste gesprek heeft als doel elkaar beter te leren kennen en te onderzoeken of beide partijen geschikt zijn voor elkaar. Geschiktheid die niet alleen met kennis, ervaring en capaciteiten te maken hebben maar ook met de persoonlijkheid.

De personeelsfunctionaris zal je informeren over het bedrijf, de afdeling. de inhoud van de functie en over de sollicitatieprocedure. Daarna zal hij jou bevragen over je kennis. werkervaring en persoonlijke kwaliteiten. Op jouw beurt krijg je de kans vragen te stellen over de Organisatie, afdeling, functie en procedure.

In een eerste gesprek komen doorgaans het salaris en andere financiële zaken niet ter sprake. Wel kan aan jou worden gevraagd wat je laatst verdiende salaris was. Maar begin nooit zelf over “centenkwesties”!

Je persoonlijke presentatie is zeer belangrijk. Een verzorgd uiterlijk speelt daarin een rol. Daarnaast wordt bewust en onbewust gelet op je houding. Straal je energie uit of kom je moedeloos binnen? Neem je een actieve zithouding aan? Hoe communiceerje? Ben je beleefd? Druk je je positief uit? Kun je logisch een verhaal opbouwen? Enkele voorbeelden van aspecten die meespelen bij de eerste indruk.

Het is bij grote(re) bedrijven gebruikelijk dat je het eerste gesprek voert met de personeelsfunctionaris. Regelmatig is daarbij het afdelingshoofd/chef aanwezig. Als jou onduidelijk is welke functie je gesprekspartners hebben vraag er dan naar. De belangen en daardoor de vragen zijn immers verschillend! Ook voor jou! Zorg dat je regelmatig oogcontact houdt met je gesprekspartner(s).

In een tweede gesprek wordt de kennismaking uitgebreider. Wellicht spreek je dan met het afdelingshoofd/chef, spreek je met een werknemer en krijg je een rondleiding. Doorgaans komen de arbeidsvoorwaarden aan bod en daarmee samenhangend eventuele
onderhandelingen. Ligt het aangeboden salaris ver beneden je verwachtingen, zeg dat dan eerlijk. Houd bij je afwegingen rekening met de overige arbeidsvoorwaarden, zoals een winstuitkering, pensioen en reiskostenvergoeding. Houd opties open, zeg dat je er graag over wilt nadenken.

Je kunt jezelf op een sollicitatiegesprek voorbereiden om zo goed en zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Onder kun je belangrijke tips lezen en volgen vragen ter voorbereiding.

Meest gestelde vragen     
Vragen Door Sollicitanten
Fouten bij sollicitaties
Tips over de voorbereiding Sollicitatiegesprek
PRINTEN